Data:31 maja 2025 8:17

Wybór odpowiedniego proszku proteinowego dla Twojego organizmu

Proszki białkowe występują w wielu formach. Wystarczy przejść w dół alei lokalnego sklepu suplementów i można znaleźć wiele źródeł dla proszków białkowych. Opcje, takie jak serwatka, soja, ryż, wegańskie, jajko, groch i więcej zostawić konsumenci czują się zdezorientowani i beznadziejne na gdzie zacząć. Jeśli chodzi o wybór odpowiedniego białka w proszku, co działa dla jednej osoby, może nie działać dla Ciebie. Wybór odpowiedniego białka, aby dopasować swoje potrzeby i potrzeby organizmu jest ważne. Na przykład, niektórzy ludzie wymagają więcej białka w ciągu dnia. Jeśli jesteś kulturystą, możesz szukać produktu, który zawiera więcej białka. Jednak jeśli jesteś maratończykiem, możesz chcieć proszku białkowego z większą ilością węglowodanów. Niektórzy ludzie nie będą w stanie strawić składników niektórych formuł i potrzebują więcej proszków hipoalergicznych. LuckyVitamin prowadzi asortyment proszków białkowych dla każdej osoby potrzeb. Mamy zamiar wziąć krótkie spojrzenie na różnych białek można znaleźć na półce.

Jedną z form białka jest białko serwatkowe, które pochodzi z nabiału. Bardziej technicznie zdefiniowane, białko serwatkowe jest białko zawarte w serwatce, wodnista część mleka, która oddziela się od skrzepu podczas robienia sera. Zawiera on mieszankę aminokwasów, które stymulują wzrost mięśni. Ponieważ produkt ten pochodzi z nabiału, jeśli jesteś uczulony na nabiał, a następnie białko serwatki nie jest dla Ciebie.

Inną formą białka jest białko sojowe. Jest to rodzaj białka, który jest wyizolowany z soi. Jest to około 90-95% białka, zawiera aminokwasy potrzebne do wzrostu i jest prawie węglowodanów i tłuszczu darmo. To białko zastępcze można znaleźć w barach, koktajle zastępujące posiłek, butelkowane napoje owocowe i inne suplementy diety. Izolat białka sojowego można kupić jako aromatyzowane lub zwykły proszek koktajl białka sojowego. Jednym z problemów z białka sojowego jest to, że większość soi uprawianych w USA są genetycznie modyfikowane (GM).

Następnie, masz białko ryżu, który najczęściej pochodzi z brązowego ryżu. Jest to interesujące źródło białka dla tych, którzy są na ograniczonej diecie i dla wegetarian. Białko z brązowego ryżu zawiera wszystkie 9 niezbędnych aminokwasów i zostało wykazane klinicznie, aby być skuteczne w budowaniu mięśni i pomocy w regeneracji mięśni. Nie wszystkie białka ryżu są tworzone jednakowo i trzeba szukać produktu wysokiej jakości, wolne od metali ciężkich i innych toksyn.

Hipoalergiczne formuły są kolejnym doskonałym źródłem białka. Hipoalergiczne formuły, takie jak Plant Fusion, zawierają białko w proszku oparte na weganach. Źródło białka pochodzi z grochu, amarantusa, quinoa i karczocha. Jest bezglutenowy, bez nabiału, bez soi, bez orzechów i bez skorupiaków. Zawiera 21 gramów białka i ma bardzo podobny profil aminokwasowy w porównaniu do serwatki. Następnym razem, gdy będziesz kupował białko w proszku, rozważ swoje indywidualne potrzeby.