Może na to nie wyglądamy, ale jako naród głodujemy. Mamy mnóstwo jedzenia. A przynajmniej mamy mnóstwo rzeczy, które za nie uchodzą. Ale jeśli chodzi o odżywianie, wszyscy jesteśmy głodni rozwiązania. Stworzyliśmy Healthy Skoop, aby być częścią tego rozwiązania. Jesteśmy na misji, aby przynieść odżywianie oparte na roślinach do każdego Amerykanina, a nasze mieszanki superfood i proszki białkowe są wygodnym sposobem, aby upewnić się, że dajesz organizmowi to, czego potrzebuje każdego dnia.
Ale być może najfajniejszą częścią korzystania z Skoop jest to, że nie tylko robisz coś dobrego dla siebie - robisz coś dobrego dla przyszłego zdrowia kraju. To prawda. Pozytywne zmiany są zawarte w każdej partii Skoop. Pozwólcie nam wyjaśnić...
Nasze szkolne programy obiadowe borykają się z problemami - jest zbyt wiele szkół, które muszą zaliczać frytki i ketchup do warzyw, aby spełnić wymagania FDA. Są dzieci, które uważają, że zielenina jest tylko do karmienia ich królików domowych. To pokolenie dzieci jest pierwszym pokoleniem w historii Ameryki, które może mieć krótszą średnią długość życia niż poprzednie - a to naprawdę nie jest w porządku.
Właśnie dlatego nawiązaliśmy współpracę z Chef Ann Foundation, aby stworzyć Project Produce. Fundacja Chef Ann jest organizacją non-profit, której celem jest zapewnienie narzędzi umożliwiających szkołom przejście od serwowania wysoko przetworzonej, niezdrowej żywności do serwowania świeżych, gotowanych od podstaw posiłków. Projekt Produce to wspólny wysiłek Healthy Skoop i Chef Ann Foundation w celu zapewnienia dotacji na świeże owoce i warzywa dla szkół w całym kraju.
Szkoły, które zakwalifikowały się do otrzymania dotacji, wykorzystują pieniądze na zakup świeżych owoców i warzyw dla dzieci do degustacji oraz na edukację dzieci na temat zdrowego odżywiania w zabawny, kreatywny sposób. Poważnie - te wegetariańskie imprezy są zabawne - pomyśl o wegetariańskich konkursach kostiumowych, scenach tłumu w smoothie barach i wysoko-wegetariańskich szóstoklasistach uczących młodsze dzieci, co jest czym. Wiemy o tym, ponieważ chodzimy na wiele z nich i cieszymy się interakcją z dziećmi, degustacją warzyw i rozmowami o odżywianiu.
Zobowiązaliśmy się do przekazania 3% naszego całkowitego dochodu na rzecz Project Produce. Do tej pory, tylko w 2015 roku, udało nam się pomóc już ponad 20 szkołom w całym kraju. To ponad 8700 dzieci, które otrzymały szansę nauczenia się zdrowych nawyków żywieniowych, które będą miały wpływ na resztę ich życia. #SkoopOn!